Tika Fien, even kennismaken

 

 Hoi mijn naam is Tika en ik woon samen met mijn vriend, 2 zoons en hond in het prachtige Kampen.

Sinds 2006 ben ik aangesloten bij het gastouderbureau Happy kids. Door mijn 7 jaar werkervaring in een kinderdagverblijf (zowel 0-4 jaar als buitenschoolse opvang)  had ik sterk de behoefte om kinderen wat meer individuele aandacht te geven. Ik ben begonnen met werken als gastouder aan huis om de kinderen een rustige omgeving aan te bieden waarin ze zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Om mijn behoefte nog meer te ondersteunen ging ik opzoek naar meer inspiratie en zag het aanbod van Arterre kinderyoga opleiding. Ik was direct verkocht! Wat me het meest  fascineerde was dat niet alleen de yogahoudingen en ademtechnieken, maar ook andere activiteiten zoals gronden, zintuigenspel, kleuren, visualisaties,  helende verhalen, drama, (samen)spelen,  zingen, dansen enz aan bod kwamen. Alles is een manier om te helpen gezond, bewust en gelukkig in het leven te staan. Bij Arterre staat voorop.

Dankzij Arterre ging ik me steeds meer verdiepen in yoga Ik volgde verschillende yoga lessen en deed veel ervaring op maar  ik miste de speelsheid en plezier van kinderyoga. Via mijn lieve collega Susanne Nielsen kwam ik in aanraking met Dru Yoga en ging lessen bij haar volgen. Ik trof bij Dru Yoga hetzelfde speelse element als bij de Arterre-opleidingen: alles gaat vanuit het hart en plezier staat voorop. Door mijn passie voor dans sloot deze zachte, vloeiende maar toch krachtige vorm helemaal perfect bij mij aan. Mijn passie voor dans begon al heel vroeg. Vanaf mijn vierde jaar begon ik met balletles en vanaf ongeveer 11 jaar stapte ik over naar jazzballet. Rond mijn 22ste stopte ik met de selectie om me te oriënteren in andere dingen zoals oa tai chi, body Balance. Door dru yoga kwam mijn verlangen naar dans steeds meer terug. Ik ging  zumba volgen en weer wat later kwam jazz ballet ook weer op mijn pad.  Ik volgde een cursus intuitieve ontwikkeling bij innerhealing en werd nog meer bewuster van mezelf en de wereld om me heen. Doordat alles zo mooi bij elkaar aansloot en ik meer bewust werd  wat voor een effect het heeft als je in je element bent besloot ik om de teacher training van Dru yoga te gaan volgen voor nog meer diepgang. Dit voelde als Thuiskomen.

Door mijn ervaring met dru yoga ging ik ook op zoek naar meer diepgang in mijn dans. Ik miste vrijheid in het dansen  omdat ik toch altijd wat gespannen en onzeker was. Ik volgde lessen,  workshops en modules om me te laten inspireren oa bij Georgettte Elders, dru yogadance, moxja yogadance , de 5 ritmes en dans expressie. Door al deze ervaringen en de heerlijke vloeiende, zachte maar toch krachtige series van Dru yoga veranderde mijn manier van dansen.  Dans is voor mij nu ontspanning en een uitlaatklep.  Mijn bewegingen worden steeds vrijer en het geeft me meer kracht en plezier. Mijn energie kan nu vrijuit stromen ;"Ik dans en het is goed zoals het is!"  

Ik zie mijn leven als 1 grote reis waarin ik bewonder, geniet en blijf leren van de natuur en alles en iedereen op mijn pad . Ook uit de minder leuke momenten  probeer ik het positieve uit te halen. Dit neem ik graag mee in de lessen die ik geef. Vanuit al het moois wat ik zelf heb ontdekt (en nog steed ontdek) bestaan mijn lessen uit een speelse en veelzijdige manier om dans, yoga, jezelf maar ook de wereld om je heen te beleven. Het belangrijkste tijdens mijn lessen vind ik: ik bied de les aan maar de les maken we samen.  Iedereen krijgt de kans om  binnen zijn/haar eigen mogelijkheden te bewegen en te ontdekken. Er mag gepraat en gelachen worden want  plezier staat voorop. Mijn Indische Oma vertelde dat mijn naam Atika afkomt van Atikamu dat” het Hart van jou” betekent. En dat is wat ik het liefste doe tijdens mijn reis contact maken met het Hart.

Yoga is voor mij als thuiskomen bij mijzelf en de wereld waarin ik leef, Dans is mijn passie. Vandaar dat ik Dans & yoga aanbied met veel plezier!

Passie....hartstocht.... Als je iets met passie doet dan stroomt het vanuit je hart. Je doet iets zielsgraag....vanuit je diepste kern...vanuit je ziel. Daar zijn geen gedachten  voor nodig...  JUST ENJOY AND GO WITH YOUR FLOW heart


 

Ervaring:

- training ontwikkelingsgericht werken 2004

- cursus babymassage shantala (samen met mijn zoon Mack) 2006

Arterre: -opleiding holistische kinder yoga afgerond 2008

             - hartfocus

             - yogadans Georgette Elders

             - aanraken een levensbehoefte Marijke sluijter

             - geef je woorden vleugels Anneke van der Meer

             -opleiding therapeutische kinderyoga afgerond 2010

             - opleiding dans expressie voor kinderen afgerond 2017

Innerhealing: -Intuitieve ontwikkeling 2011

                     - cursus healing 2012

Dru yoga: - workshop yoga dans in Den Haag

                 - teacher training afgerond in 2014

                 - Master class Dru dance

Moxja: - yogadance module 1 2014

Jip en Jan: - krachtspel methode 2015

                   - yogatechnieken voor tieners 2015

                    -Yin yoga voor tieners 2015

                    - psychomotion methode 2015

                     -yogadans kids en teens 2015

                    -emotie gerichte coaching 2015

                    - yoga met baby en dreumes 2015

.Samsara: - yoga & dans opleiding afgerond 2016