atikamu-yoga

Alles wat ik geleerd heb en nog steeds leer komt voor in mijn lessen. Vandaar de naam Atikamu yoga noem. Atikamu yoga heeft te maken met het ontdekken, ervaren en bewust worden. De vloeinde bewegingen uit Dru yoga zijn de basis, maar ook vrije bewegingen vanuit dansexpressie en oefeningen die ik mee heb gekregen van andere prachtige docenten komen aan bod. Alles is gericht om jezelf te leren kennen, hoe je beweegt, wat je voelt, wat je grenzen zijn en hoe je het jezelf zo makkelijk mogelijk kan maken. Het is een zachte maar zeer krachtige vorm die voor iedereen toeganklijk is omdat je uitgaat van je eigen beweging en je eigen groei. Plezier staat voorop!

 

lessen Atikamu yoga.

Tijdens een les van Atikamu yoga gaan we samen op ontdekkingsreis met thema's zoals: bewegen en ontspannen, Gronding en aardecontact, lichaamsflow, spierkracht, adembeweging, innerlijke ruimte en ruimte inemen, intentie attentie. De les word opgebouwd vanuit de basis bewegingen en daarna ga je steeds meer opzoek naar je eigen beweging en je eigen kracht. 

 

Kracht van het hart

Ons hart speelt een belangijke rol bij:
welbevinden
leerprocessen
funtioneren en presteren
gezondheid
emotie verwerking
maken van echte keuzes.

volgens wetenschap speelt het hart een veel grotere rol dan dat er verondersteld word. Het hart heeft het krachtigste electromagnetische veld in het lichaam en reikt tot bijna een meter er buiten. 
De energie van het hart dringt door tot elke cel van je lichaam. Het beinvloed zelfs je hersenen en DNA en brengt het ritme van alle andere organen en lichaamsystemen in balans met hartslag.
Het hart en hersenen zijn voortdurend in dialoog verwikkeld waarbij ze elkaars functioneren beinvloeden. Zo zou je dus je het hart kunnen gebruiken om je gedachten te veranderen. Alle technieken (oa uit Dru Yoga, hartfocus, dans en expressie) zijn gericht op gronden en het in het balans brengen en versterken van het hart. De technieken hebben direct effect op het lichaam en zorgen voor hart coherentie; de staat van het hart wanneer we ons gelukkig voelen, waardering voelen voor iets of iemand, wanneer we plezier hebben, wanneer we flow ervaren. 
Een coherent hartritme patroon werkt immuun versterkend en bevordert de algehele gezondheid en welzijn. 
Dit hangt samen met gevoelens van waardering en geborgenheid en beinvloed de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt. Het zorgd voor meer focus, helderheid en te denken vanuit een open mind en hart. Je bent meer afgestemd op jezelf en je omgeving. In feite is de gezondheid en kracht van het hart goed voor je al gehele gezondheid en welbevinden. Ons hart is de poort waardoor we het wonder en de perfectie van het leven ervaren.

A change of heart changes everything