Dru yoga

Dru-yoga, ook wel "yoga van het hart", is een bewegelijke vorm van yoga die werkt met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd.

Dru-yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen. In beweging word je je bewust van de inspanning en ontspanning in je lichaam maar ook in je geest.  Verder kenmerkt het zich door buigingen van de gewrichten, het werken aan kernstabiliteit en golvende en draaiende bewegingen van de ruggengraat. Dru yoga bevordert motoriek en lichaamshouding dit en de vloeiende bewegingen kunnen dagelijks goed van pas komen. De bewegingen worden veelal ondersteund door muziek. Je word er energiek, uitgerust en vrolijk van worden.


In dru-yoga is er sprake van vijf stadia:

  1. Activatie
  2. Energy block release
  3. Dru-yoga asana's en sequenties
  4. Ontspanning
  5. Meditatie

Dru-yoga is oa goed voor de lichaamshouding, spieren, organen, klieren en bloedsomloop en het helpt oa bij het ontwikkelen van  een goede weerstand, coördinatie, motorische vaardigheden, concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Het bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en levenshouding. Dru-yoga zou helpen de wereld liefdevoller te zien en milder en met vertrouwen in het leven te staan.

De cursussen/workshops:

Dru yoga

tijdens een cursus herhalen we een aantal lessen een dru yoga series zodat je de vormen goed leren kennen. Je hoeft steeds minder na te denken en komt dichter bij je gevoel... uit je hoofd in je hart. Door te onspannen en te genieten kan je energie vrijuit gaan stromen en kan je de verschillende lagen gaan ervaren die Dru yoga je kan bieden.

Dru yoga en Dans

Naast een mooie serie van dru yoga gaan we ook met behulp van Dans je eigen flow ontdekken. Dans is een heerlijke manier om je op te warmen, je vrijer te gaan voelen in je bewegingen en om plezier te hebben.."het luchtig te maken".

Dru en dans is een een heerlijke combinatie omdat ze zo mooi op elkaar aansluiten met hun kracht, flow, plezier en bewegen vanuit het hart.

Kracht van het hart

Ons hart speelt een belangijke rol bij:
welbevinden
leerprocessen
funtioneren en presteren
gezondheid
emotie verwerking
maken van echte keuzes.

volgens wetenschap speelt het hart een veel grotere rol dan dat er verondersteld word. Het hart heeft het krachtigste electromagnetische veld in het lichaam en reikt tot bijna een meter er buiten. 
De energie van het hart dringt door tot elke cel van je lichaam. Het beinvloed zelfs je hersenen en DNA en brengt het ritme van alle andere organen en lichaamsystemen in balans met hartslag.
Het hart en hersenen zijn voortdurend in dialoog verwikkeld waarbij ze elkaars functioneren beinvloeden. Zo zou je dus je het hart kunnen gebruiken om je gedachten te veranderen. Alle technieken (oa uit Dru Yoga, hartfocus, dans en expressie) zijn gericht op gronden en het in het balans brengen en versterken van het hart. De technieken hebben direct effect op het lichaam en zorgen voor hart coherentie; de staat van het hart wanneer we ons gelukkig voelen, waardering voelen voor iets of iemand, wanneer we plezier hebben, wanneer we flow ervaren. 
Een coherent hartritme patroon werkt immuun versterkend en bevordert de algehele gezondheid en welzijn. 
Dit hangt samen met gevoelens van waardering en geborgenheid en beinvloed de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt. Het zorgd voor meer focus, helderheid en te denken vanuit een open mind en hart. Je bent meer afgestemd op jezelf en je omgeving. In feite is de gezondheid en kracht van het hart goed voor je al gehele gezondheid en welbevinden. Ons hart is de poort waardoor we het wonder en de perfectie van het leven ervaren.

A change of heart changes everything

 

Dru yoga en de chakra's

Tijdens deze les gaan we aandacht geven aan de chakra's.

Chakra's zijn energie knooppunten in ons lichaam. Iedere chakra heeft zijn eigen energie, lichaamsgebied, kwaliteit, levens gebied, kleur en basisrecht. Als je bewust aan het werk gaat met de chakra's kan je veel over jezelf ontdekken. Je kan blokades gaan oplossen en de energiestroom in je lichaam optimaliseren. Dit heeft een goede uitwerking op lichaam en geest.

Omdat er op veel manieren met de Chakra's gewerkt kan worden bestaan de lessen uit verschillende oefeningen om de energie van de chakra's te laten stromen. Ik maak oa gebruik van visualiaties, muziek, yoga houdingen en spel. Ook ga ik gastdocenten uitnodigen met andere methodes om aandacht te geven aan je chakra's zodat je nog meer manieren ervaart om met je chakra's te werken. Het is een zachte vorm van yoga met verschillende mogenlijkheden, vrij toegankelijk voor iedereen.

Elke workshop bestaat uit een fijne opwarming van Dru yoga om goed te gronden. Gevolgd door oefeningen om je chakra energie te laten stromen.

 

We eindigen altijd met een heerlijke eindontspanning om lichaam en geest in balans te brengen.

 

 

 

 

Aanmelden

 

Naam kind/volwassene*
Geboortedatum*
Adres*
Postcode en plaats*
Telefoon*
E-mail*

Naam ouder/verzorger van het kind

 

naam cursus*
Belangrijk om te weten

 Ik heb de algemene voorwaarden gelezen*/nl/captcha.php?t=
(klik op afbeelding om te verversen)
Om spam te voorkomen, vul bovenstaande code in

* verplicht veld