Dru yoga

Dru-yoga, ook wel "yoga van het hart", is een bewegelijke vorm van yoga die werkt met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd.

Dru-yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen. In beweging word je je bewust van de inspanning en ontspanning in je lichaam maar ook in je geest.  Verder kenmerkt het zich door buigingen van de gewrichten, het werken aan kernstabiliteit en golvende en draaiende bewegingen van de ruggengraat. Dru yoga bevordert motoriek en lichaamshouding dit en de vloeiende bewegingen kunnen dagelijks goed van pas komen. De bewegingen worden veelal ondersteund door muziek. Je word er energiek, uitgerust en vrolijk van worden.


In dru-yoga is er sprake van vijf stadia:

  1. Activatie
  2. Energy block release
  3. Dru-yoga asana's en sequenties
  4. Ontspanning
  5. Meditatie

Dru-yoga is oa goed voor de lichaamshouding, spieren, organen, klieren en bloedsomloop en het helpt oa bij het ontwikkelen van  een goede weerstand, coördinatie, motorische vaardigheden, concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Het bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en levenshouding. Dru-yoga zou helpen de wereld liefdevoller te zien en milder en met vertrouwen in het leven te staan.

De cursussen/workshops:

Dru yoga

tijdens een cursus herhalen we een aantal lessen een dru yoga series zodat je de vormen goed leren kennen. Je hoeft steeds minder na te denken en komt dichter bij je gevoel... uit je hoofd in je hart. Door te onspannen en te genieten kan je energie vrijuit gaan stromen en kan je de verschillende lagen gaan ervaren die Dru yoga je kan bieden.

Dru yoga en Dans

Naast een mooie serie van dru yoga gaan we ook met behulp van Dans je eigen flow ontdekken. Dans is een heerlijke manier om je op te warmen, je vrijer te gaan voelen in je bewegingen en om plezier te hebben.."het luchtig te maken".

Dru en dans is een een heerlijke combinatie omdat ze zo mooi op elkaar aansluiten met hun kracht, flow, plezier en bewegen vanuit het hart.

 

20170419_142808

 

 

 

 

Aanmelden

 

Naam kind/volwassene*
Geboortedatum*
Adres*
Postcode en plaats*
Telefoon*
E-mail*

Naam ouder/verzorger van het kind

 

naam cursus*
Belangrijk om te weten

 Ik heb de algemene voorwaarden gelezen*/nl/captcha.php?t=
(klik op afbeelding om te verversen)
Om spam te voorkomen, vul bovenstaande code in

* verplicht veld