Dans & Yoga  - leeftijd 17+

combinatie Yogadans, dans expressie en Yoga

 

Dans & yoga is een avontuur van zelfontdekking. Het is een balans tussen inspanning en ontspanning en genieten van plezier en rust.

Tijdens Atikamu dans & Yoga vergroot je je eigen bewegingsmogelijkheden door middel van oa dans, (Dru)yoga, creativiteit en expressie.  Door de speelsheid en spontaniteit creëer je ruimte in en om jezelf heen....een gevoel van vrijheid.  Die vrijheid geeft je de ruimte om voelen en te kiezen wat er op moment bij je past, je beweegt in vrijheid naar je eigen welbevinden. Tijdens de les word je steeds terug gebracht naar je basis, je gevoel, om zo je er aan aan te herinneren dat je vrij bent om te experimenteren, te ontdekken, te groeien maar ook om stil te staan. Met zachte, vloeiende maar toch krachtige bewegingen leer je je spieren bewust in te zetten. Dit bevordert de motoriek, een goede houding, een soepel lichaam en de gezondheid. De combinatie van bewegen en ademhaling kan je helpen om spanningen los te laten en om je energie in beweging te brengen. Door dans en yoga leer je je eigen mogelijkheden en grenzen verkennen. Je zal merken dat als je beter luisterd naar je lichaam er met minder inspanning meer bereikt kan worden. Als je plezier hebt en je fijn voelt kan je energie vrijuit stromen, je lichaam word krachtiger en flexibeler door de houdingen die fijn aanvoelen. Het gaat er niet om hoe goed je het kan, maar hoe goed je je voelt. Plezier staat voorop!!

 

Passie....hartstocht.... Als je iets met passie doet dan stroomt het vanuit je hart. Je doet iets zielsgraag....vanuit je diepste kern...vanuit je ziel. Daar zijn geen gedachten voor nodig...

JUST ENJOY AND GO WITH YOUR FLOW ♡

 

De lessen:

De lessen en workshops bestaan uit een combinatie van een actieve warming-up (grondingsoefeningen), dans,  vloeiende yogahoudingen, en een eindontspanning. Ik gebruik vaste series maar er zit ook veel creatieve vrijheid in een les om zo in elke vorm jou eigen beweging te ontdekken en ervaren. Ik gebruik muziek die ondersteunend, dat kan varieeren van opzwepende muziek tot fijne klanken om bij te  ontspannen.  Ik geef les maar de les maken we samen. 

De cursussen:

Met behulp van Yoga en Dans (expressie) neem ik je mee op ontdekkingsreis. Je krijg je de vrijheid en ruimte om te onderzoeken, te voelen, bewust te worden en in contact te komen met jezelf en jou eigen mogelijkheden.   Doordat de cursus, met thema's en herhalingen word opgebouwd krijg je de kans om de houdingen, vrije bewegingen en dansen steeds meer te ontwikkelen en eigen te maken zodat je uit je hoofd komt en in je gevoel.

De yoga dansen:

De Yoga dansen bestaan niet alleen uit bewegingen maar uit voelen, ervaren,ontdekken, bewust worden, intenties en visualities. Je kan je er zelf in verliezen en weer vinden, dingen verwerken en oplossen, je energie weer laten stromen. Je groeit als het ware door en in de dans zodat je van uit de basis hem passend gaat maken voor jou. Iedereen is anders en hoe mooi is het dat je samen kan dansen vanuit je eigen flow. Elke Yoga dans heeft zijn eigen thema en dus ook zijn eigen energie zo kan de één je meer in je kracht zetten en de ander je meer tot stilte brengen. In het leven is alles continu in beweging, geen enkel moment is of voelen we ons hetzelfde. Alle dansen hebben daarom 1 gezamelijk doel en dat is om je dichtbij jezelf te brengen en wat je nodig hebt om je eigen flow te vinden op dat moment. De focus is op de yogadans maar uiteraard zitten er ook elementen van (Dru) yoga bij die worden uitgediept en dat zorgt voor een heerlijke energiestroming, diepgang en ontspanning.

 

Verdiepingscursus Dans & Yoga:

Tijdens deze cursus gaan we verschillende thema's onderzoeken en ervaren met de hulp van o.a dans & yoga. Ervaring is niet nodig want de cursus word opgebouwd vanuit de een basis waarin ik je meeneem door verschillende lagen. We gaan op onderzoek vanuit verschillende aspecten: fysiek, mentaal en energetisch. zo kan je ontdekken wat voor jou werkt en je eventueel dagelijks zou kunnen toepassen. Het is een ontdekkingsreis om je steeds dichter bij jezelf te brengen. 

les 1 Bewegen en ontspannen: samenwerking tussen lichaam en geest, beweging en houdingsspieren. 

les 2 Gronding: aarde en lichaamscontact en het ervaren van draagkracht en opwaartse kracht, tegendruk en ondersteuning.

les 3 Lichaamshouding: kernstabiliteit, alighment (centrale as).

les 4 lichaamsflow: Jou natuurlijke bewegingspatroon.

les 5 adembeweging: innerlijke ruimte en ruimte innemen.

les 6 Energieflow: met aan voor de 7 hoofd Chakra's

les 7 De kracht van aandacht: wat je aandacht geeft groeit, intentie, attentie & Lichaamstaal.

les 8 Bewegen tussen Dualiteiten "Yin & Yang" (tegenstellingen) 

les 9 In verbinding bewegen met jezelf en alles om je heen

les 10 Dans je vrij

 

Cursus Chakraflow: reis door de Chakra's

De seizoenen zijn aangebroken om even fijn naar binnen te keren en te reflecteren, los te laten wat je niet meer dient om zo ruimte te creëren voor vernieuwde energie. 

Vandaar dat ik graag extra aandacht wil schenken aan onze chakra’s. 

Heb je zin om je met mij een reis te maken door de chakra’s heen. 

Tijdens deze cursus gaan we elke les met onze chakra energie bezig met oa behulp van, Dans, Yoga en wat theorie. Elke les zullen we naast een chakraflow en dans, ook extra aandacht schenken aan 1 vd 7 hoofdchakra’s. 

De cursus bestaat uit 7 lessen op vrijdagavond 19.30-21.00 

Cursus Hartfocus: het stralende hart

Als je de kracht vanuit je hart ervaart kan je meer leven en reageren vanuit je hart.  

Zo blijf je meer in verbinding met jezelf en je leeft meer in harmonie met je omgeving.  

Dit is goed voor je algehele welbevinden en gezondheid. Het brengt ontspanning, concentratie, zelfvertrouwen en een goede communicatie. Je kan een van harte “Ja” zeggen en een respectvolle “nee” tegen jezelf maar ook tegen een ander.  

Tijdens deze cursus gaan we vanuit een stevige gegronde basis met behulp van oa hartfocus, Dans en Yoga aandacht schenken aan ons stralende Hart. 

 

83f595c1-95f6-4dff-8de0-11ffb1e12399

Aanbod cursussen/workshops

 

CursusdatumtijdLocatiePrijs
Ouder & kind yoga dans & spel 1,5 tm 3 jr  ventura 
kinderyoga dans spel 6 t/m 9start data data volgtmaandag 17.00-18.00ventura€ ,- 
dans en yoga 17+ Hartfocus cursusnovember: 2, 23, 30. december: 7, 14 januarimaandag 19.30-21.30Ventura€ 65,-
dans en yoga17+ Hartfocus cursus

november: 19, 26. december: 3, 10, 17 januari 7

donderdag 19.30-21.00Ventura€ 65,-
Tieneryoga flow 11tm17 jaar cursus11 tm 16 jr

oktober: 30 november; 5, 12, 20, 27.

vrijdag 17.00-18.00Ventura€ 25,-
11tm17 jaar 17+ chakraflow cursus

oktober: 23                        december: 11, 18                  januari: 8, 22  februari 5, 19

vrijdag 19.30-21.00Ventura€ 75,-

 

Workshopdatum tijdLocatiePrijs
Atikamu thema avond Augustus data volgt19.30-21.30Ventura€ 12,50


*Bij opgave cursus of workshop ben je bekend en akkoord met de algemene-voorwaarden van Atikamu dans & yoga.

 *Bij voldoende aanmeldingen gaat de workshop/les of cursus van start